AVOIMET KYLÄT -PÄIVÄN TAPAHTUMAT LÄHELLÄ

Avoimet kylät -päivä järjestetään la 8.6.2024 valtakunnallisesti jo 10. kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa ja toimijoita. Tapahtumapäivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä kyläpäiviä, pihakirppiksiä ja talkoita, Vuoden kylä -palkitsemisia että paikallisia erikoisuuksiakin, kuten sauna- ja karaokemaratoneja.

Suomessa Suomen suurimpaan kylätapahtumaan osallistuu yli 600 kylätapahtumaa. Kymenlaaksosta on mukana vajaa 20 tapahtumaa. Kaikki kohteet ja tapahtumatiedot kartalla www.avoimetkylat.fi

Päivittyvä listaus lähialueen tapahtumista myös alla ja erillisenä liitteenä, jonka voi vaikkapa tulostaa itselle matkaan mukaan.

Kymenlaakson tapahtumien päivittyvä listaus:

KOUVOLA

Anjala, Kouvola Kymenlaakso
Sihvakkapäivä  klo 13-15
Anjala Elää-yhdistyksen järjestämä koko perheen tapahtuma Sihvakan uimalan alueella, yhteistyökumppaneiden toimintarasteja ja grillimakkaraa! https://fb.me/e/7S7enGnIO
Vähätie 5, 46910 Kouvola

Jaalan kirkonkylä, Kouvola Kymenlaakso
Jaalan kesänavaus 2024 klo 13-15.30
Tervetuloa koko perheen voimin ottamaan kesä vastaan. Tapahtumassa myyjiä, näytteilleasettajia, musiikkia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Jaalan kirkonkylän kyläyhdistys tarjoaa kävijöille kahvia ja känttyä. Lopuksi kastetaan, eli saavillisen vettä saa niskaansa, vuoden Kesäjaalalainen. Nählää Jaalas! https://fb.me/e/gZEtlLgjF   ja  https://jaalankk.nettisivut.fi/
Keskuskaari 1, 47710 Jaala

Liikkala, Kouvola Kymenlaakso
Sukumuseolla avoimet ovet klo 10–17
Kotiseutumuseo Sukumuseo avoinna Liikkalassa Avoimet kylät -tapahtuman aikana lauantaina 8.6. kello 10–17. Kaikille avoin, vapaa pääsy. https://niinipuu.fi/tapahtumat/  ja https://www.facebook.com/Niinipuu
Asemankulma 9, 46750 Liikkala Mänttärin Sukuyhdistys ry

Liikkala-Ruotila, Kouvola, Kymenlaakso
Liikkalan vallien kesätapahtuma klo 12-15
Vallit tutuiksi opastettuna. Kaikille avoin kesäinen hetki keskellä historiallista linnaketta. Kahvia ja pullaa, vapaaehtoinen kahvimaksu vallien raivaukseen. Sateen sattuessa VPK-talon kahviossa.
Pien-Liikkalantie 408, 46750 Liikkala

Muhniemi, Kouvola Kymenlaakso
Järvi-Anjalan Treffit klo 11-15
Lämminhenkisessä kylätapahtumassa Muhniemen Seurojentalolla tarjolla pullakahvit kaikille, kirppis, myyjäiset, arpajaiset, makkaranmyyntiä, paloauton esittelyä, lapsille tatskatarroja. Järjestäjinä Järvi-Anjalan Kylät ry, Muhniemen seurojentalon kannatusyhdistys ja Järvi-Anjalan alueen marttayhdistykset. Tervetuloa!
Muhniemenpolku 68, 46960  Muhniemi

Pilkanmaa, Kouvola Kymenlaakso
Pilkanmaa Päivä klo 10.30-14
Pilkanmaan omana päivänä vastaanotamme Kymenlaakson Vuoden kylä-palkinnon. Ohjelmassa myös teetä ja torvisoittoa, kahvia ja muutakin. Haastekisa Pilkkeen ja Kyläyhdistyksen välillä. Ilmainen peräkonttikirppis. https://www.facebook.com/pilkanmaa
Luodonkärki, 45810 Pilkanmaa

Verla, Kouvola, Kymenlaakso
Kesätori ja -kahvio, kirppis klo 12-14
Verlan Seudun Kyläyhdistys ry ylläpitää tuttuun tapaan Verlan Kesätoria ja -kahviota museoalueella lauantaisin klo 12-14. Kirpputori vanhalla kyläkaupalla avoinna lauantaisin klo 12-15 ja aina kun ovi on auki. www.verlanseutu.fi, facebook: verlan seutu, instagram: verlanseutu
Verlantie 295, 47850 Verla

Huhdasjärvi, Kouvola, Kymenlaakso
Huhdasjärven musiikillinen kesän avaus klo 14-20 (22)
Klo 14-20 (22) Kahvila-Ravintola Kierivä Kuu, syötävä metsäpuutarhapolku, kirppis. Klo 17 esiintyy Elias Frigård & Veera Kuisma. Saksofonin ja viulun muodostaman duon musiikissa kuuluu Pohjoismaisten tyylien lisäksi vaikutteita myös niin jazzista kuin keltti- ja bluegrass -perinteistäkin. Klo 18 alkaen karaoke. https://www.facebook.com/huhdasjarvenkylaosuuskunta
Mäntyharjuntie 1641, 47760 Huhdasjärvi

Sippola, Kouvola, Kymenlaakso
Hirvirokki klo 18-01
Hirvirokki Hirvelän lavalla 8.6 klo 18-01 liput portilta 20€. Pääesiintyjät Otto Pilli yhtyeineen, Thirteen ja Anu ja pojat. Järjestäjä Hirvelän Hirvet ja Paikalliin ry https://facebook.com/events/s/hirvirokki/2736788849862304/
Onnenmäentie 60, 46710 Sippola

VIROLAHTI

Virojoki, Virolahti, Kymenlaakso
Virojoki-päivä  klo 9-01
Luvassa ilmaista ohjelmaa kaikenikäisille päivällä, mm. Peräkonttikirppistä, esiintyjiä, markkinatoimintaa ja paljon muuta ohjelmaa! Illalla Down by the joki musiikkitapahtuma Aurora Grill&Bar tapahtuma-areenalla, jossa esiintyy Pasi&Anssi, Miika Mattila sekä Straight Line. https://www.facebook.com/events/210105465529600
Opintie, 49900 Virolahti

PYHTÄÄ

Hirvikoski, Pyhtää Kymenlaakso
Rantatapahtuma Lossirannassa klo 10-13
Hirvikosken Koulun Kannatusyhdistys Ry järjestää rantatapahtuma kylän Lossirannassa! Tarjolla pullakahvit ja makkaranpaistoa kodassa. Rantasaunaan pääsee saunomaan.  Tapahtuma on ilmainen. Lisätietoa voi kysyä sähköpostitse: hirvikoski.leiri@gmail.com
Lossirannantie vie rantaan, jossa tapahtuma on. 49290 Vastila.

Pyhtään kirkonkylä, Pyhtää, Kymenlaakso
Pyhtään kirkonkylän kyläpäivä klo 11-14
Pyhtään kirkonkylän kyläpäivä kokoaa jälleen yhteen yhdistykset, yritykset sekä yksityiset esittelemään toimintaansa, palvelujaan ja osaamistaan.
Pyhtääntie 4, 49270 Pyhtää

KOTKA
Tiutinen, Kotka Kymenlaakso
Tiutisen Pyrinnön juoksu tapahtuma klo 10-12
Perinteinen juoksukilpailu vauvasta vaariin Tiutisessa. Tarjolla pillimehut ja karkkipussit. Järjestää Tiutisen Pyrintö
Seuratie 4, 48930 Kotka

HAMINA
Mäntlahti , Hamina Kymenlaakso
Liikunnallinen lauantaina klo 13-15
Mäntlahden Rannanpojat järjestää Liikunnallisen lauantain, jolloin ulkoillaan ja kierretään kylä tai tehdään Reiviikin lenkki. Lenkin päätyttyä toivotaan väen tulevan Toivolaan kahville tai makkaran paistoon Toivolan terassille. Tapahtuma on ilmainen, mutta Rannanpojat perivät pienen summan kahvista, leivonnaisesta ja makkarasta.  Lenkit: Kylänkiertäminen ja Reiviikin lenkki on tarkoitettu kaikenikäisille, Maaston puolesta kylänympärikävely on helpompi. Tapahtuma on avoin kaikille mäntlahtisille, vapaa-ajanasukkaille ja naapurikylien väelle. Tervetuloa! www.mantlahti.fi
Museotie 820,  49840 Mäntlahti

Tallinmäki, Hamina, Kymenlaakso
Hyvänmielen Markkinat Tallinmäen kentällä klo 11-14
Hyvänmielen markkinat toivottaa sinut tervetulleeksi Tallinmäelle Haminaan! Markkinoilla on myynnissä paikallisia tuotteita, kuten käsitöitä ja leivonnaisia. Järjestäjänä toimii Tallinmäki-seura ry.
Merilinnunkatu 2, 49400 Hamina

MIEHIKKÄLÄ

Suur-Miehikkälä, Miehikkälä, Kymenlaakso
Kesäkauden avajaiset klo 9-13
Pop up-toritapahtuma kyläkaupan pihassa. Tule myymään ja/tai ostamaan (esim. kirpputori ja leivonnaiset). Suur-Miehikkälän Kyläyhdistyksellä on arpajaiset. Kyläkauppa on avoinna. Tunnelman luojana haitarimusiikkia.
Suur-Miehikkälän tie 635, 49760 Suur-Miehikkälä

LISTAUS Kymenlaakson tapahtumista 2024