Kylätieto verkkoon -hankkeen projektipäällikkönä aloittaa Sonja Lairila Ummeljoelta

Kylätieto verkkoon -hankkeen projektipäälliköksi on valittu Sonja Lairila Kouvolan Ummeljoelta. Lairila työskentelee kesän ajan osa-aikaisena ja 1.9. alkaen kokoaikaisena aina hankkeen loppuun asti 31.12.2026.

Projektissa luodaan toimivia ja aikaa kestäviä ratkaisuja Kymenlaakson kylätiedon tuomiseksi verkkoon. Kyläläisten, vapaa-ajanasukkaiden ja viranomaisten tarpeet ja toiveet ovat olennaisessa osassa rakentaessamme uutta palvelusivustoa, jonka kautta Kymenlaakson kylien tieto ja palvelut tulisivat löytymään helposti eri kohderyhmiä hyödyttäen. Kylätieto verkkoon -hanketta valmistellaan pikkuhiljaa jo kesän aikana, jotta syksyn tullen päästään sitten tositoimiin.

Hankkeen projektipäällikkö Sonja Lairila on Euroopan suurkaupungeista Kouvolan Ummeljoelle poniensa kanssa kotiutunut järjestöaktiivi, joka uskoo vankasti kylien elinvoimaisuuden edistämisen hyötyihin ja yhteisöllisten toimintatapojen kehittämiseen. Kymenlaaksolaisena vapaa-ajanasukkaana vietetty lapsuus herätti kiinnostuksen aluetta kohtaan, jonka pariin onkin hienoa palata maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen.

Aikaisemmissa projekteissaan Sonja on työskennellyt järjestöjen digitaalisten alustojen sekä palvelutarjonnan kehittämisen parissa. Sonja lähteekin mukaan edistämään Kymenlaakson kylien digitaalisten valmiuksien kasvattamista innokkaalla ja uteliaalla asenteella kyläläisten tarinoita ja tarpeita tarkasti kuunnellen.

Hanke on saanut rahoituksen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kautta EU:n maaseuturahastosta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 188 000 euroa ja tuki 100%.

Yhteystiedot:
Sonja Lairila sonja.lairila(at)kymenlaaksonkylat.fi, 050 304 9557 (puhelinyhteys 1.7. alkaen)